Workshops en cursussen

Ik ben psycholoog en kunstenaar: door deze bijzondere combinatie begeleid ik de workshops tot een succes voor iedere groep. In  mijn werken is verbondenheid en de verbinding tussen mensen en groepen een terugkomend thema.

Doelgroepen

Bedrijven; scholen; organisaties; zorginstellingen; musea, familiefeest en kinderen, bijvoorbeeld bij feesten, vrijgezellenfeest.

Inhoud

In de workshop maken de deelnemers kennis met de tembe kunst.  Tembe is een overkoepelende naam voor schilderkunst en houtsnijwerk. Bij interesse van de opdrachtgever combineer de workshop met een lezing, waarin ik  vertel over  de cultuur en kunst van de Surinaamse Marrons .

Techniek

Iedere deelnemer bewerkt een houten paneel door eerst met behulp van een passer en liniaal patronen te maken. Deze figuren worden daarna geschilderd met twee of meerdere kleuren. 

Materiaal

Ik werk uitsluiten met houten panelen; lakverf en acryl, passer en liniaal.

Werkwijze

Er kan op verschillende manieren gewerkt worden en met elke groep stem ik van te voren de wensen voor de workshop af.

Bijvoorbeeld:

  • Verbindend samenwerken aan de hand van een doelstelling. B.v. een team wil aspecten van desamenwerking versterken en maakt een ontwerp wat gezamenlijk met kleur ingevuld gaat worden.

  • Creatief aan een product werken. Hierbij oefent iedere deelnemer zich in de tembe kunst door zelf een werkstuk te tekenen en in te kleuren.

  • Meditatief werken aan een product. In uiterste concentratie en rust ontwerpt iedere deelnemer een tembe kunstwerk.

De workshops zijn er op gericht dat iedere deelnemer op een prettige en innovatieve wijze kennis maakt met de tembe kunst. Ik geef instructie over de techniek en stimuleer ieders creatieve uiting.  Mijn enthousiasme over het thema  ‘verbinding’  stimuleert de deelnemers om  met dit thema te spelen in hun creatie.

Tarieven workshops

Duur workshops: 3,5-4 uur.

Prijs culturele instellingen:      € 35,00 p.p.

Prijs bedrijven:                       € 50,00 p.p.

Duur workshops kinderen:     € 15,00 p.p.

Tarieven cursussen

Cursus: de kunst van abstract geometrisch tekenen en schilderen

Duur: 8 lessen van elk 2 uur

Prijs:   € 200,00 p.p.

Cursus: de kunst van abstract geometrisch tekenen en branden

Duur: 8 lessen van elk 2 uur.

Prijs:   € 280,00 p.p.

Resultaat

De workshops zijn er op gericht dat iedere deelnemer op een prettige en innovatieve wijze kennis maakt met de tembe kunst. De deelnemers hebben een leuke, creatieve dag gehad; iets geleerd over geometrisch tekenen, schilderen en branden en gaan met een eigen gemaakt schilderij naar huis of kantoor.

Locatie

Bij u op locatie of in Culemborg